Sós kifli

12:11





Ha a vacsorára főt leves, nem a gyerekek szája ízének megfelelő (a sajtleves és a paradicsomlevesen kívül nincs is ilyen), akkor valami "ajándékkal" vagyok kénytelen előállni, hogy "nagyobb kedvvel" üljenek neki a vacsorának.
Ez jelen esetben a sós kifli.
Bodza Bea már bemutatott egy jó kis kifli receptet, ki is fogom próbálni, de most a jól bevált receptemet sütöttem meg.

50 dkg fehérliszt
20 dkg teljeskiörlésű
2,5 dkg élesztő
1,5 dkg só
2 dkg cukor
2 dkg tejpor, (ettől különösen tejes íze lesz)
2 dkg olvasztott margarin
4,5 dl langyos tej

Szokványos kelttésztát készítünk. Háromszög alakban felvágjuk, feltekerjük, vízzel megkenjük és megszórhatjuk sóval, len maggal, szezámmaggal, stb.



Itt is teszek a sütőbe egy kis vízzel teli tálat.
Előmelegített sütő - 200 fok - 25-30 perc



You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Popular Posts