A tojás tartósításának egyetlen módja,

1:32

ha tésztát készítünk belőle. Legalábbis otthoni tartósításának ez a legkézenfekvőbb megoldása.



Ezzel a masinával villámgyorsan ki lehet nyújtani a lapokat.
Szellős helyen, erős napfénytől védve megszárítom, majd feltördelem.
(Ha lebbencs tésztát szeretnék. Ha nem akkor a kinyújtott lapokat a gépre szerelhető adapterekkel megfelelő alakúra vágom, és azután szárítom.)

Szárításra a legjobb a ruhaszárító állvány, mert azon nagyon jól tud száradás közben szellőzni:


Miután megszáradt vászonzacskókba rakom, és felakasztom a kamrában. Papírdobozban nagyon biztonságban lenne, de az nekem most nem volt.
(Nagymamámnál babapiskótás dobozokban sorakoztak a kamrapolcon a tészták.)


Tészta recept: ahány tojás, annyiszor 90g - 100 g liszt. A tojás méretétől függ a liszt mennyisége.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Popular Posts