Húsos batyu

14:51


Régi családi kedvenc, általában csak szilveszterkor készítjük, de ma kivételelt tettünk...

Egyszerű, darálthússal töltött leveles tészta.

A csavar a töltelék elkészítésében van.

Kevés zsiradékon megszötyörgetem a darálthúst, amit ekkor még csak sóval hintek meg. Mikor kifehéredik, hozzáöntök egy kis sűrített paradicsomot. (fél kiló húshoz 1 kis konzervdoboz).
Ekkor jön bele a fahéj. Nem túl sok, de nem is kevés. Markánsan lehessen érezni, de ne legyen túl bántó. (a fenti adaghoz én 1 teáskanállal rakok.)
Majd a végén az egészet összefogjuk egy besamell mártással.

Ezzel töltjük meg a levelestésztát.

kinyújtom a tésztát
megtöltöm a tésztát
Nincs fotó arról a lépésről, hogy vizes ecsettel végigkenek a kupacok között és a széleken.
(megkenem a tésztát)

ráborítom a tésztát

összeragasztom a tésztát

felvágom a tésztát

felvert tojással megkenem a tésztát

megsütöm, majd megeszem a tésztát. :)
Jó étvágyat kívánok!
Szilveszterkor Ti is készítsétek el, de ha addigis érkezne a vendégsereg, nekik is megsüthetitek.
Garantált a siker.


Ha tetszett a bejegyzésem, és hasznosnak találtad, kérlek oszd meg az ismerőseid között, hagy jusson el minél több emberhez. :)

You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Popular Posts