A kecsketejes szappan dicsérete

1:10

Aki vissza akar térni az emberi léptékhez, az hamar megtapasztalja a szappan használat előnyeit. Magam régi szappan-használó vagyok, s igazából nem értem, hogy miért mondják sokan pl. kényelmesebbnek a tusfürdő használatát, miközben szappanozni egy kéz is elegendő, míg a tusfürdő kinyomásához 2 kéz kell – legalább:) A szappan komfortos és takarékos használatban megfelelő kiegészítők, szépséges szappantartók segítenek – beszélhetnék tehát a szappan-kultúra lakberendezési értékeiről is, de maradjunk a legfontosabbnál: magánál a szappan anyagánál.


Az én szappanjaim természetesek. Legalábbis engem nagyon megnyugtat, hogy nem titokzatos tudományos nevek hosszú listája adja az összetevőket, hanem egyszerűen a tisztítást biztosító lúg, párban az ápolást biztosító tápláló zsiradékokkal, és a kiegészítő luxus adalékanyagokkal, mint a kakaóvaj, a sheavaj, vagy a különböző iszapok, algák.


Leginkább a kecsketejes szappanokat ajánlom, mert ez soksorosan bizonyította a szó valódi értelmében gyógyító és ápoló hatását.




A kecsketej kalcium tartalmának köszönhetően különösen puhává, egészségesebbé varázsolja a bőrt.

Több mint 70 telítetlen zsírsavat tartalmaz, valamint Q10 koenzim található benne, ami ránctalanító, bőrfeszesítő, sejtregeneráló, bőrfiatalító hatással rendelkezik. 
Viszonylag alacsony az olvadáspontja, ezért már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik. Gyorsan hidratálja és táplálja a bőrt.
Felakasztható horgolt zsákban tartva megelőzhetjük a szappantartóban való esetleges szétázást.
Gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt a kecsketejjel készült szappanok, kozmetikumok tökéletes választás a száraz és érzékeny bőr ápolására. Sokszor bizonyított pl. ekcéma elmulasztásával.
A kecsketej természetes AHA sav tartalma hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését, fenntartja bőrünk megújulási képességét.

Tehát azon túl, hogy bőrbartát, praktikus, kézműves (valódi) személy készíti a terméket, még nem is beszéltünk a rengeteg kidobált tusfürdős flakonról, de ez majd egy következő bejegyzésem témája lesz.
Addig is jó szappanozást kívánok!!!


You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Köszönjük a tájékoztatást!-) És szépségesek ezek a horgolt szappantartók! Ezeket Te csináltad? Kaphatók Nálad?

    VálaszTörlés

Like us on Facebook

Popular Posts