Cica dorombolás

4:38

Nemrég még három cicánk volt, mára már csak 1 maradt.


Vilukánk másfél hónapja nincs velünk, 



















"Anyuka"( aki Vilu anyukája volt, ezért az addigi "Kiscicából" átneveződött "Anyukának" (sokszor ez mulatságos helyzeteket szült), két hete tűnt el. :(


Itt éppen szőni tanul. :)

Pedig nagy szükségünk van a macskákra, mert külföldi kutatások is kimutatták, hogy a macska dorombolása gyógyító hatással van az emberi szervezetre fizikai és lelki értelemben is.


A macskadorombolás egy természetes biorezonanciás megnyilvánulás.


https://hu.pinterest.com/pin/109916047131722906/

A dorombolás eredeti funkciója, az anyacica és a kölykei közötti párbeszéd, de a cicák nagyon szívesen dorombolnak a simogatásra is, ezzel is jelezve, hogy élvezik a társaságunkat, illetve a simogatásunkat.


https://hu.pinterest.com/pin/210050770097372674/

A macskák csontjai gyorsabban gyógyulnak, mint pl a kutyáké, ami a tudósok szerint  a dorombolás által kiváltott rezgésszám hatása miatt van. Ez a csontokon kívül az állat ízületeire, illetve a sebei gyógyulására is jótékony hatással van.
Az ölünkben doromboló cica ezáltal hat a mi szervezetünk is.
https://hu.pinterest.com/pin/210050770097372693/
"A dorombolás oldja a stresszel járó feszült idegállapotot, enyhíti a nehézlégzés tüneteit, minimalizálja a szívroham kialakulásának kockázatát, erősíti a csontokat, sőt, a koleszterinszintre és a vérnyomásra is jótékonyan hat. A doromboló macska simogatása segít az ízületek ellazításában, egyes kutatások szerint pedig az Alzheimer-kóros betegeknél is javulást hoz a bundás négylábúak társasága." forrás»
https://hu.pinterest.com/pin/210050770097372673/

A kutatók szerint a macskatartás 30 % csökkenti a szívroham, és más szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

forrás»

Kevés lesz négyünkre ez az egy megmaradt cicánk. :)



Forrás: www.femina.hu, http://szabadonebredok.info/



Ha szeretnél még cicás képeket, nézd meg a Pinterest albumomat. :) Kövesd Szentimrey Valentovics Cicák nevű tábláját a Pinteresten.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Popular Posts