Körtés pite

23:30

Családi nagy kedvencünk a "barackos".
Katica névnapjára barack helyett körtebefőttből készítettem, és az eredeti tészta receptjét lecseréltem a linzer tészta receptjére.


recept: 

töltelékhez:
1 barack vagy körtebefőtt
1,5 dl tejföl
2 egész tojás
65 g cukor + 1 zacskó vaníliás cukor
25 g liszt

szórathoz:
50 g cukor
60 g liszt
50 g vaj
kis őrölt fahéj

A tésztát egy kivajazott cserép piteformába szétnyomkodom. 
Rászeletelem a körte vagy barackbefőtt gyümölcseit. (csak egymás mellé, hogy ne áztassa el a tésztát)
Összekeverem a tejfölt, a cukrokat és a lisztet. A két tojást kézi habverővel nagyon kicsit felverem, és a tejfölös masszához öntöm. Az egészet jól összekeverem és ráöntöm a körtékre.

Ezt berakom az előmelegített sütőbe. (160 fok - hőlégkeveréses)
Kb 40 perc múlva, mikor már látszik rajta, hogy a folyós töltelék megszilárdult, rászóróm az előre elkészített morzsát.
A morzsát úgy készítem, hogy a lisztet összekeverem a cukorral és a fahéjjal és az egészet rusztikusan összemorzsolom a vajjal.
Mikor ez is aranybarnára sül, akkor veszem ki a sütőből.

Szigorúan várni kell vele, hogy meghűljön, mert úgy finom. 




You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Popular Posts