Az ókori és középkori Kína mesés világa....

0:36

a témája az idei történelmi hétnek a gyerekek iskolájában. A történelmi hetek megrendezése több éves hagyomány így farsang idején.
Komoly kiállítást rendeznek az adott témából, amire az iskola kölcsönkér eredeti tárgyakat, plusz az osztályoknak is ki kell dolgozni egy választott témát. Az idén készült hatalmas kartonokból egy darabka "Nagy Fal", készültek "agyagkatonák" korabeli ruházat, árnyjáték. Tegnap a megnyitón volt a gyereknek "teaház", kínai gyerekek műsort adtak.
Mai napon kínainak öltözve és "sminkelve" lehetett menni suliba és a tanórák is kínai témájúak lesznek, lesz filmvetítés, kínai ebéd pálcikával. ("Erdély aranykora" hetében például gyertyafényes, fatányéros ebédet kaptak. /Junior keretei között/)

A farsang nálunk mindig ezen a héten kerül megszervezésre, és az adott témához kapcsolódóan kell az osztályoknak közösen beöltözve egy pár perces műsort előadni. Így nem kell jelmezeken agyalni. Egységes, mulatságos, kis "darabok" születnek, nem mellékesen nagyon jó osztályközösség építő.

Zsófiékkal egyszerű volt a feladat, Ők a "Sárga folyó" lesznek, egy nagyon szép zenére (Oliver Shanti) koreografáltak valamilyen táncot. A jelmez nem volt bonyolult, csak ne kellett volna 7 db-ot varrnom belőle :-(

Panniék viszont már macerásak voltak. Kínai Sárkány !!! De sehogy sem sikerült sárkányfejet készíteni, illetve szerezni. A szülőin (két hete) azt mondták, hogy ezt NEM LEHET ELKÉSZÍTENI! A férjemnek olyan ez a mondat, mint a "Vissza a jövőben " McFly-nak a "nyuszi vagy".
Ha nem lehet, akkor Ő megcsinálja:


Első lépés: a drót váz, több száz forrasztási ponttal. Egész szombaton csak forrasztottunk.

2 lépés: Tapétaragasztós újságpapírral bevontuk. Ezt a Katica módfelett élvezte :-S
aztán száradt, száradt. Olyan sokáig száradt, hogy a korábban tervezett masépépet inkább nem is raktuk rá. Majd belülről is merevítette.
3. lépés: krepp-papír borítás a jó textúra végett, majd az arany festék.
Itt inkább hasonlított egy rajzfilmbéli rénszarvashoz, mint sárkányhoz :-D
4.lépés: az utolsó simítások, vágás, festés, ragasztás, flitterezés:
És a kész sárkány.

Végülis tényleg megcsinálta, és nem is akárhogy!


You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Popular Posts