Gesztenyés

4:12



Elkészítése:

tésztája: 
16 dkg darált háztartási keksz
  6 dkg puha vaj
  3 dkg porcukor
csipet fahéj
Az egészet összegyúrjuk 2-3 ek vízzel és 20 - 25 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk.

krémje:
25 dkg édes gesztenyemassza 
  5 dkg porcukor 
  1 dl tej
25 dkg mascarpone
15 g zselatin  
2,5 dl tejszín

A gesztenyét, a porcukrot, a tejet és a mascarponét összekeverjük. A felvert tejszínt óvatosan hozzákeverjük.
0,5 dl vízben a zselatint duzzasztjuk, olvadásig melegítjük, majd kevés krémmel elkeverjük.
Az így kapott masszát belekeverjük a krémbe.

A tölteléket a tortalapra töltjük, hűtőben minimum két órát dermesztjük.   

You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Popular Posts