Mosószappanom

2:45

Elkészítettem első mosószappanjaimat, amiket most már ki is osztottam próbamosásokra.
Kizárólag disznózsírból, lúgból, és vízből készítem. Finom szappan illata van.



1 kocka kb. 10 dkg

Az Oros-házi-szappan által ajánlott felhasználási módot ajánlom én is.




Ide most bemásolom a tanácsukat:

Mire jó a házi szappan!


Mosás: A mosópor helyes használata elengedhetetlen hogy, jó hatást váltson ki  és elfogadottá tegye a terméket. Áztatni is lehet vele, automata, és forgótárcsás mosógépben egyaránt használható. A mosóport egy harisnya zokniba kell önteni, kb. 1,5 dl-t és görcsre kötni, majd betenni a mosógép dobba.  Így megelőzzük hogy a szappan darabjai a ruhára tapadjanak .Ne ijedjünk meg ha csak az 1/3-a fogy el a ruhák így is tiszták lesznek, a következő mosásnál el fog fogyni a második 1/3-ad a harmadik mosás után pedig üres harisnyát(nylon) találunk a mosógép dobban, (Ebből is látszik hogy mennyire takarékos ). Fehéríteni 70-80-90 fokon érdemes: konyharuha, törölköző, ágynemű, ingek, köpenyek, stb. Színes ruhákat is jól tisztít 40-60 fok között. Munkás, nagyon szennyezett ruhákat is bátran mossuk 50-80fok között. A mosógépbe, ha ezt a mosóport rakjuk  nem kell vízlágyító, és vízkő elleni szert használni, mivel a lúgos kémhatás lágyítja a vizet.
Folt tisztítás: A vizes szappannal a foltot bedörzsöljük az anyag finomságához mérten majd a mosógépbe tesszük, vagy kézzel kimossuk.

Folttisztításban a bolti drága szappantól hatékonyabb. Általam próbált foltok: fű, zsír, olaj, kávé, vörösbor, paradicsom.

GYAPJÚBÓL KÉSZÜLT RUHÁT NE MOSSUNK HÁZISZAPPANNAL!

Kertészkedés: szappanos vízzel a kertészek eredményesen végeznek őszi, tavaszi, lemosó permetezéseket. A fák egészségesek, üdék, alkalmas LEVÉLTETŰ, KÖRTEBOLHA, PERONOSZPÓRA, ellen, rózsa, szőlő, gyümölcsfák, kezelésére. Méhészek is szeretik használni, mivel a szappannak nincs élénk illata a bogarat nem irritálja, nem ingerli. Lótartóknak, is kedvelt terméke, mivel a ló csutakolásra, is alkalmas. Kutyafürdetésre is kiváló (havonta 1x).
Tárolás: A szappandara (mosópor) nem igényel különleges tárolást, a krémes frissen főzött háziszappant, tárolás előtt ki kell szárítani. (nyirkos, nedves helységben ne tároljuk.) Napos helyen szárított szappan kifehéredik, sötét helyen szárított szappan megsárgul. A szín nem megy a minőség rovására.
Penész ellen: Penészesedik a fürdőszoba, csempe és a fuga is, mossa le csempéjét és dörzsölje át fugáját szappanos vízzel. Tapasztalni fogja, hogy gombaölő hatású szappant vásárolt!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Popular Posts