Tényleg nagyon finom Kakaós Csiga!!!

11:24


receptje:
 500 g liszt, 80 g olvasztott margarin, 60 g cukor, 2 tojás sárgája, 1 cs. vaníliás cukor, pici só, 2 dl                        tej, 50 g élesztő
+ kicsi olvasztott vaj a tészta megkenéséhez

Szokásos módon kelt tésztát dagasztunk. A lisztet összekeverjük a száraz anyagokkal és az olvasztott vajjal. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, és ezt is hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Jól kidolgozzuk.
Fél óra meleg helyen történő pihenés után kinyújtjuk,  olvasztott vajjal/margarinnal megkenjük, megszórjuk cukrozott kakaóporral (2 ek. kakaópor + 4 ek cukor)
Feltekerjük, mint a bejglit, felkarikázzuk.
Vágott felével lefelé/felfelé sütőpapíros tepsibe rakjuk és 15 percig még pihentetjük.
Előmelegített sütőben 190 fokon aranybarnára sütjük.
Sülés közben cukrozott tejjel kenegetjük.

Nagyon finom lesz, jó étvágyat hozzá!!!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Popular Posts