Tenni kell mindig és mindenért - 3

0:20

A paradicsom:

Az idén kb. 1 mázsa paradicsomot főztünk be.  Nekünk termett eddig kb. 80 kiló, plussz 20 kilót még vettünk hozzá.



Itt egy fotó az egyik paradicsomszüretről:




passzíroztunk:


Aztán ezt éjszakába nyúlóan rotyogtattuk az üstben.
Ebből lett sok - sok paradicsomlé, illetve sűrűbb szósznak való:


Ízesítettünk kifejezetten spagettinek illetve pizzára való paradicsompürét, és az idei év újítása, hogy paprikára is öntöttünk az alap püréből egy kis zellerrel. Télen már csak a gombócokat kell elkészítenem a töltött paprikához.




Van egy fajta, a San Marzano, ami kifejezetten aszalni való.
A régi szúnyoghálónkat alaposan letisztítottuk, arra pakoltuk a kettévágott paradicsomokat, amiket kicsit meg is sóztunk. Tüllel letakartuk őket. A napon gyönyörűen megaszalódtak. 



itt még nincsenek készen : )


Már az olajban szépeskednek!





Töredelmesen bevallom, hogy nekem nem okoz túl nagy örömet a befőzés, nem is érzek  e téren  nagy kreativitást magamban, de a kukta szerepét szívesen elvállalom.
Szerencsére a családunk másik felnőtt tagja szívesen foglalatoskodik a télire való tartósítással, de 100 kiló az talán már Neki is sok volt.: )
De ezzel is készen vagyunk!!!!



You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Popular Posts