Zabpehely keksz
22:00Nagyon jó videócsatornára bukkantam.
A keksz receptje:
150 g búza liszt
150 g zabliszt
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál méz
1 evőkanál vanília-kivonat
70 g szárított áfonya
1 teáskanál fahéj por
3 evőkanál (leivontamargariinia) margarin
1 nagy tojás ( enyhén felvert )
200 ml Alpro Original zab ital egy kis só
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fok . Keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet , a sütőport, a sót , a vaníliás cukrot , áfonyát és fahéjat egy közepes méretű tálba .
2. Mixeljük egy kis tálban egymással margarint, tojást, mézet és Alpro Zab italt és adjuk hozzá a lisztet . Keverjük, amíg a keverék sima nem lesz.
3. A keveréket ( 1 evőkanál ) sütőlapra kanalazzuk, és süssük aranybarnára sütjük ( 15-20 perc ) .
4. Hagyja a sütiket hűlni 5 percig, és tálaljuk .
0 megjegyzés