Pezsgő fürdőbomba recept
0:49
Recept, ahogyan én készítem:
Először összekeverjük a száraz anyagokat, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajakat, óvatosan az ételfestéket, és az illóolajat.
Ha nem áll össze, akkor elkezdjük egy flakonból tiszta vízzel fújkálni, de óvatosan bánjunk a vízzel, mert felhabozhat a szódabikarbóna. (Ez vonatkozik az ételfestékes vízre is.)
Miután a markunkban összenyomva összeáll a keverék, elkezdhetjük formákba nyomkodni, (jégkocka tartó, kis merőkanál, hobbi boltokban kapható műanyag gömb egyik fele). Miután jól beletömörítettük az anyagot a félgömbös formákba, óvatosan egyből ki is fordíthatjuk őket. A jégkockatartókba kicsit hagyni kell pihenni, 15 perc után óvatosan ki lehet nyomkodni a formából.
Ügyesebbek a markukba is formázhatnak gömböket, de nem úgy, mint amikor agyagból, gyurmából, tésztából gyúrjuk, hanem mint ahogyan a homokozóban készülnek a homok gombócok. Emlékszünk rá ugye? :)
1 nap száradás után csomagolható állapotúra keményednek.
Jó fürdőzést kívánok.
1 egység szódabikarbóna - lágyítja a vizet, hatékonyan tisztít
fél egység citromsav - ettől pezsegnegyed egység zabpehelyliszt - értékes zabtej tápláló hatású
negyed egység kukoricakeményítő - keménységet ad a golyónak
2 evőkanál kókuszolaj és sheavaj keveréke - táplálja a bőrt
vízben feloldott ételfesték - minimális
tetszőleges mennyiségben illóolaj
Először összekeverjük a száraz anyagokat, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajakat, óvatosan az ételfestéket, és az illóolajat.
Ha nem áll össze, akkor elkezdjük egy flakonból tiszta vízzel fújkálni, de óvatosan bánjunk a vízzel, mert felhabozhat a szódabikarbóna. (Ez vonatkozik az ételfestékes vízre is.)
Miután a markunkban összenyomva összeáll a keverék, elkezdhetjük formákba nyomkodni, (jégkocka tartó, kis merőkanál, hobbi boltokban kapható műanyag gömb egyik fele). Miután jól beletömörítettük az anyagot a félgömbös formákba, óvatosan egyből ki is fordíthatjuk őket. A jégkockatartókba kicsit hagyni kell pihenni, 15 perc után óvatosan ki lehet nyomkodni a formából.
Ügyesebbek a markukba is formázhatnak gömböket, de nem úgy, mint amikor agyagból, gyurmából, tésztából gyúrjuk, hanem mint ahogyan a homokozóban készülnek a homok gombócok. Emlékszünk rá ugye? :)
1 nap száradás után csomagolható állapotúra keményednek.
Jó fürdőzést kívánok.
0 megjegyzés